Internet je aktuálně plný mnoha článků o kokosovém oleji. V čem tkví kouzlo úspěchu tohoto zajímavého produktu, který se těší takovéto popularity? Spousta lidí si jej oblíbila zejména v kuchyni, kde se s ním dá zajímavě experimentovat.
Kokosový olej bio raw by neměl chybět v žádné domácnosti. Je jedno, jestli ho používáte zejména v kuchyni, nebo jestli vás zaujaly možnosti jeho využití v kosmetice. Jedná se o cenného pomocníka, kterého byste si neměli nechat ujít, pokud vás zajímají přírodní přípravky.
Do kuchyně ano nebo ne?
Existují dva poměrně velké tábory. Jeden říká, že kokosový olej nemá v kuchyni co dělat, druhá skupina naopak tvrdí, že se v kuchyni, zejména při pečení a smažení, jedná o skvělého pomocníka. Kde je ale pravda? Pravdu mají obě dvě skupiny, každá však trošku jinak. Na tomto oleji by se rozhodně smažit nemělo. Již po krátké chvíli se vám totiž začne připalovat, začnou vznikat trans mastné kyseliny, které mohou mít teratogenní účinek. Určitě tedy nepoužívejte tento tuk na smažení za vysokých teplot, to je totiž opravdu nevhodné. Naopak ve studené kuchyni máte v použití zcela volnou ruku. Jedná se o velmi intenzivní, aromatickou a skutečně příjemnou pochutinu, se kterou určitě vykouzlíte spoustu chuťově zajímavých dezertů. Své místo v kuchyni tedy kokosový olej v nejvyšší kvalitě rozhodně má.
Všestranné využití
Kokosový olej je mnohdy přezdíván jako lék na všechno. Jedná se o skutečně velmi různorodou a všestrannou záležitost. Někomu se tento tuk osvědčil na dermatologické potíže, zejména na mazání suchých či podrážděných míst. Existují desítky možností, jak tuto cennou ingredienci využívat. Některé ženy si jím dokonce pomazávají oční víčka, konkrétně řasy, protože spousta účinných obsahových látek se stará právě o podporu růstu řas. Vyzkoušejte si všemožná použití tohoto rostlinného tuku i vy.